Gyümölcsnyárs Halloweenra

Comment

Halloween ételek
Gyümölcsnyárs Halloweenra

Ha nem is egy kifejezetten félelmetes étel, de egy gyümölcsnyárs elkészítése jó ötlet lehet a gyerekekkel Halloweenra.

Szeretik elkészíteni – részt tudnak benne venni -, egészséges is, és talán legalább részben helyettesítheti az ilyenkor hagyományos cukorkákat.

Bármilyen gyümölcsből

Habár a gyümölcsnyársat divat szivárványosra és menőre készíteni, egy egyszerű változat is tökéletes kísérője lehet a Halloweennak.

Itt ezeken a képeken almát, banánt és kétféle szőlőt használtam. Nem csak könnyű beszerezni, de garantáltan minden gyerek szereti!

Segítsenek a gyerekek!

A gyümölcsnyárs készítését Halloweenkor is kortól függően részben vagy egészben bízd a gyerekekre! Nagyon élvezni fogják, és egyben értékesnek is tartani saját magukat, hogy segíthettek, hogy egy étel elkészítésében részt vehettek.

Magának a nyársnak az elkészítését, vagyis a felnőtt által feldarabolt gyümölcsök felhúzását akár a legkisebbek, 3-4 éves kortól elkezdhetik. A nagyobbak pedig, amint kést vehetnek a kezükbe, már a darabolásban is segíthetnek.

Egyszerű gyümölcsnyárs elkészítése

  1. Első lépésben készítsd elő a gyümölcsöket. Vágd az almát 2-3 cm-es kockákra, a banánokat 1-2 cm-es szeletekre, a szőlőszemeket szedd le a szárról. Az almakockákat forgasd pár csepp citromlébe, hogy ne barnuljanak meg.
  2. Egyszerű hurkapálcát vagy kifejezetten sasliknyársat használva húzd rá a gyümölcsöket tetszés szerinti sorrendben.
  3. Elkészítés után azonnal tálald. A gyümölcsöknek nem tesz jót, ha felvágva állnak.
Gyümölcsnyárs előkészítve
Gyümölcsnyárs Halloweenra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük