Category Archives: Halloween

Halloween ünnepét sokan csak egy újabb amerikai hóbortnak tekintik. De biztosan amerikai? Mikor van pontosan halloween és honnan ered az ünnep? Mi a különbség halloween, mindenszentek és halottak napja között? Milyen halloween szokások vannak? Görgess lejjebb és merülj el halloween témájában.

Házi készítésű halloween dekoráció ötletek

Közeledik a halloween napja és jó lenne valahogy kicsit „rémessé” tenni a lakást. Természetesen, ha nem szeretnéd az egész lakást halloweenre feldíszíteni, akkor jelölj ki egy helyet a lakáson belül, ez lehet egy sarok, polc, kandalló stb. és ott alkosd meg a dekorációt. Házi készítésű halloween dekorációval tökéletes lesz a végeredmény! Nézzünk néhány ötletet!

Continue reading

Published by:

Halloween dekoráció sablonok

Halloween ünnepén Magyarországon is különböző hagyományok, szokások terjedtek el. Ijesztő jelmezekben buliznak, sütőtökös ételeket készítenek, töklámpást faragnak, fesztiválokat szerveznek. Minden szórakozóhely, pub, étterem rémisztő hangulatban várja az ünneplőket. Halloween dekoráció sablonok használatával szinte bármilyen halloween-i rémséget Te is könnyen el tudsz készíteni egy halloween partyra vagy csak otthon a hangulat kedvéért.

Continue reading

Published by:

Halloween Németországban

Bár a halloween Németországban csupán az 1990-es évek elején kezdett hódítani, egy évszázadokkal ezelőtti előzménye van. A ma ismert halloween ünnep többféle kultúra és hagyomány keveredésével alakult ki pl: a Pomona nap – a holtak tiszteletének szánt nap, a pogány kelta halálkultuszhoz köthető megemlékezés, vagy a Samhain fesztivál és a keresztény Mindenszentek ünnepe, ezen a napon, október 31. éjszakáján.
Continue reading

Published by: