Halloween 2031

Comment

Halloween
Halloween 2031

Nagyjából mindenki tisztában van vele, mikor van halloween. Valamikor ősszel természetesen, talán októberben. De pontosan hányadikán van halloween? És milyen napra esik halloween 2031-ben?

Halloween időpontja

Sokan csak annyit tudnak, hogy valamikor ősszel, talán októberben van halloween időpontja. Magyarországon az óvodákban, iskolákban tartott partiknál (halloweenezők, tökbulizók) inkább csak arra ügyelnek, hogy valamikor októberben legyen a buli.

Halloween időpontja egyébként minden évben október utolsó napja, azaz október 31-e. Ezt követi mindenszentek november 1-jén és halottak napja november 2-án.

Halloween 2031

Halloween 2031-ben is október 31-én lesz (minő meglepetés 🙂 ) és pénteki napra esik. Másnap november 1-je, ami államünnep (munkaszüneti nap), így semmi akadálya egy jó kis halloween partynak.

Halloween estéjéről a legtöbb embernek a töklámpás (halloween tök), jelmezek, édességet gyűjtögető gyerekek jutnak eszébe, talán még a horrorfilmek. Azt azonban kevesen tudják, hogy az egyik legrégebbi ünnep, ami több, másfajta kultúrákból származó ünnep jegyeit viseli. Olvass tovább, ha téged is érdekel halloween eredete »

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük