Házi készítésű halloween dekoráció ötletek

Comment

Halloween Halloween süti Halloween tök
Házi készítésű halloween dekoráció

Közeledik a halloween napja és jó lenne valahogy kicsit „rémessé” tenni a lakást. Természetesen, ha nem szeretnéd az egész lakást halloweenre feldíszíteni, akkor jelölj ki egy helyet a lakáson belül, ez lehet egy sarok, polc, kandalló stb. és ott alkosd meg a dekorációt. Házi készítésű halloween dekorációval tökéletes lesz a végeredmény! Nézzünk néhány ötletet!

Miből készüljön a házi készítésű halloween dekoráció?

  • Pókháló

Előre gyártott sablon alapján készíts pókhálót. Jó ötlet lehet a fekete színű pókháló mellé fehér színűt is tenni! Jól látható helyen szereld fel őket a lakásban. Lehet ez egy vagy több sarok a lakásban vagy felteheted az ablakba, függönyre, kandalóra. Kísérletezz bátran!

  • Töklámpás

Talán a legismertebb és legkedveltebb a gyerekek körében a töklámpás készítése. Ráadásul a töklámpás faragásának hagyománya Magyarországon korábbról ered, mint ahogy itthon bevezették a halloween ünnepet. Gyerekkoromban számtalan töklápmást készítettünk Mindenszentek napjához közeledvén.

Faragjunk rémisztő fejű töklámpásokat, helyezzük el bennük a mécseseket és tegyük őket este az ablakba vagy az ajtó elé, de a lakás különböző pontjain (kandalló párkány, polcok, asztal stb.) is elhelyezhetünk számos, kisebb-nagyobb méretű lámpást.

halloween tök ötletek
  • Boszorkányok

Minden, ami a boszorkányokhoz köthető jól jön halloween napra. Szerezz be vagy készíts boszorkány kalapot, köpenyt, seprűt (célszerű inkább megvásárolni) csizmát és ezzel is díszítheted a lakásodat.

  • Mécsesek

Nagyon jól használhatók dekorációként a mécsesek. A halloween témájához kötődően számtalan figura, forma közül választhatunk, egyik legkedveltebb az elhagyatott ház vagy kísértet ház. Természetesen választhatunk a számos tökfej közül is. Tekintsük át a kínálatot és azt válasszuk, mely a leginkább illik a lakásunk halloween dekorációjához.

Teamécsessel használható halloween lámpás befőttes üvegből is egyszerűen elkészíthető.

Halloween lámpás befőttes üvegből
  • Szellemek, múmiák

Lepedőből, fekete filctoll segítségével kiváló szellemeket készíthetünk és akár mi magunk is viselhetünk szellemjelmezt a halloveen estén.

Üvegmécsest körbe tekerve gézlapokkal és rá műanyag szemet ragasztva kedves kis múmiákat kapunk.

  • Ehető dekoráció

Számos halloween receptet és halloween süti díszítési variációt találhatunk erre az ünnepre. Süssünk tortát és díszítsük pókháló mintával. Megsüthetjük a kicsit bizarrnak tűnő boszorkányujjakat, mely némi kézügyességet igényel.

Torta pókháló mintával

Vásároljunk fekete, fehér, zöld, piros, barna, narancssárga színű gyúrható és formázható marcipánokat és készítsünk belőlük zöld boszorkánykezet, boszorkányseprűt, kalapot, csizmát, töklámpást, pókot stb. bármit, amit meg tudunk formázni. Nagyon jó kikapcsolódást nyújt, főleg, ha társasággal vagy gyerekekkel készítjük.

Az így elkészült figurákat helyezzük egy csokikrémmel vagy mascarpone krémmel megkent csokoládés piskótára vagy brownie-ra. A hatás nem marad el! A felejthetetlen halloween ünnep garantált!

A fenti ötletek bármilyen lakberendezési stílus alapján készült házban, lakásban megállják a helyüket. A lényeg, hogy a díszítés közben jól szórakozzunk és jó hangulat legyen az otthonunkban.

Források: www.otthonokesmegoldasok.hu ; giadzy.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük