Halloween 2024

Comment

Halloween
halloween 2024

Nagyjából mindenki tisztában van vele, mikor van halloween. Valamikor ősszel természetesen, talán októberben. De pontosan hányadikán van halloween? És milyen napra esik halloween 2024-ben?

Halloween időpontja

Sokan csak annyit tudnak, hogy valamikor ősszel, talán októberben van halloween időpontja. Magyarországon az óvodákban, iskolákban tartott partiknál (halloweenezők, tökbulizók) inkább csak arra ügyelnek, hogy valamikor októberben legyen a buli.

Halloween időpontja egyébként minden évben október utolsó napja, azaz október 31-e. Ezt követi mindenszentek november 1-jén és halottak napja november 2-án.

Halloween 2024

Halloween 2024-ben is október 31-én lesz (minő meglepetés 🙂 ) és csütörtöki napra esik. Mivel a november 1-je Magyarországon államünnep, tehát munkaszüneti nap, ezért hosszú hétvégére számíthatunk. Így semmi akadálya egy jó kis halloween partynak.

Halloween estéjéről a legtöbb embernek a töklámpás (halloween tök), jelmezek, édességet gyűjtögető gyerekek jutnak eszébe, talán még a horrorfilmek. Azt azonban kevesen tudják, hogy az egyik legrégebbi ünnep, ami több, másfajta kultúrákból származó ünnep jegyeit viseli. Olvass tovább, ha téged is érdekel halloween eredete »

Ha készítenél idén halloween tököt, próbáld ki az ingyenes nyomtatható töklámpás sablonokat:

Halloween tök nyomtatható sablonok »

Halloween tök boszorkány minta »

Halloween tök macska »

+1 Halloween tök készítés lépésről lépésre (KÉPEKKEL) »

Kép forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük